Mat i barnehagen

I Neståsen barnehage serverer vi frokost, lunsj og et fruktmåltid hver dag. En gang i uken serverer vi varm mat til lunsj.

Frokost fra 730 - 830: Vi dekker et hyggelig frokostbord med grovt brød. ost, leverpostei, grønnsaker, kjøtt - og fiskepålegg.

Lunsj fra kl 1130: samme som til frokost. Vi er opptatt av at maten vi serverer skal være ernæringsmessig og sunn.

Fruktmåltid ca kl 14: Vi serverer ulike frukt oppskåret i biter - så er det alltid noe for enhver smak:)

varm lunsj minst 2 ganger i uken. Her veksler vi mellom grøt, fisk, kjøtt og suppe.

Måltidet er en flott sosial sammenkomst i løpet av dagen, og personalet spiser alltid sammen med barna. Her er det rom for de gode samtalene, samtidig som barna lærer ferdigheter som å smøre mat og ha god bordskikk.

Det hender at de yngste trenger noe mer enn hovedmåltidene, og da ordner vi selvfølgelig det:)

Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen

Frukt og grønt